Collabotate Scandinavia

En god säkerhetskultur och ett öppetprestigelöst arbetsklimat måste byggas medvetet, inte bara en gång, utan om ochom igen varje dag. Vi ger dig redskapen för att lyckas.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Vårt team

Vårt team består av erfarna utbildare med egen ledarerfarenhet som hittat en passion för gott ledarskap och säkra, effektiva organisationskulturer. Vi är alla, eller har varit, aktiva piloter, flyginstruktörer och är certifierade CRM-tränare.

Johan Enér

Certifierad CRM-tränare, föreläsare och ambulansflygpilot

Johan Enér är en av Sveriges främsta utbildare i den kommunikationsmodell (CRM) som utvecklats av NASA och föreskrivs av luftfartsmyndigheter för att eliminera felhandlingar och felbeslut (CRM), och är själv verksam pilot med erfarenhet från linjetrafik, privatjet och ambulansflyg. Genom åren har han utbildat och föreläst för allt från flygplansbesättningar till sjukvårdspersonal och ledningsgrupper.

Telefon 070-549 40 23
Mer info

Christer Harju

Certifierad CRM-tränare, föreläsare och tidigare pilot och flyglärare

Christer Harju har lång erfarenhet som pilot, bland annat på Ryanair, och upptäckte tidigt glädjen i att också utbilda andra. Christer är certifierad utbildare i den kommunikationsmodell (CRM) som utvecklats av NASA och föreskrivs av luftfartsmyndigheter för att eliminera felhandlingar och felbeslut (CRM). Sedan 2022 är han instruktör, lärare och föreläsare på heltid, med den mänskliga faktorn som specialitet.

Mer info

Marcus Pihlflykt

Certifierad CRM-tränare, erfaren ledare, flyginstruktör och tidigare bolagspilot

Marcus Pihlflykt är en av Sveriges mest erfarna flyginstruktörer och brinner särskilt för det goda ledarskapet och att bygga säkra och effektiva företagskulturer. Marcus har själv arbetat i många ledarroller och är en mycket uppskattad utbildare och föreläsare. Han är certifierad utbildare i CRM som är den kommunikationsmodell som utvecklats av NASA och som föreskrivs av luftfartsmyndigheter runt om i världen för att eliminera felhandlingar och felbeslut (CRM).

Mer info

Det tycker våra kunder

Johan håller våra årliga CRM utbildningar och visar alltid stort engagemang och kommer väl förberedd inför kurserna. Han lyckas hålla dagen intressant med nya infallsvinklar och blandar in nya case från vår vardag för alla i teamet. Efter dagen känner man att man fått med sig nya erfarenheter i en trivsam miljö.
Mattias Lind
NP CT utbildningschef Avincis
Tack en gång till för bra två dagar. Ärligt talat, jag tycker att liknande kurser jag gått på har varit tråkiga och inte utvecklat oss speciellt mycket.
Robert Sevcik
Överläkare Akademiska Sjukhuset
Mycket förtroendeingivande – förmedlar ett komplext budskap på ett entusiastiskt och lättsmält sätt. Flexibel och tillmötesgående – högsta betyg både från beställare och gruppdeltagare.
Fredrik Leek
Områdeschef Ambulanssjukvården Västmanland
Tack Johan för föreläsningen du gav oss inom den offentliga primärvården! CRM är applicerbart för alla som arbetar i team där säkerheten står i fokus.
Maria Frisk Tiston
Verksamhetschef Region Västmanland
Vi upplevde utbildningen inspirerande och lärorik då vi fick reflektera över beteende och agerande utifrån såväl teori och praktik. Övningarna hjälpte oss att reflektera över såväl vårt eget som gruppens agerande och samarbete.
Hanna Neidenmark
CEO Lendo AB
Collaborate levererar alltid högsta kvalitet på utbildningarna och våra deltagare är mycket nöjda. Vi kommer definitivt fortsätta vårt samarbete!
Charlotta Paulsson
VD Executive people