Föreläsning, ca 60 minuter

5 tecken på god samarbetsförmåga

- En föreläsning om hur du som chef kan bedöma dina medarbetares samarbetsförmåga

Nästan alla tycker sig ha en god samarbetsförmåga. När två parter har svårt att samarbeta läggs skulden därför ofta på den andra parten, men vem har egentligen rätt? För dig som chef kan det vara svårt att avgöra och därför blir det svårt att lösa upp en eventuell konflikt.

Den här föreläsningen ger dig verktyg för att rättvist kunna bedöma dina medarbetares samarbetsförmåga, oavsett om det är inför ett utvecklingssamtal, inför en eventuell befordran eller för att du har en konkret konflikt att lösa.

5 tecken på god samarbetsförmåga bygger på studier av flygplansbesättningar där förmåga att samarbeta och kommunicera väl är avgörande för säkerheten ombord. Samma beteenden har visat sig ge utmärkta resultat även i andra verksamheter.

Föreläsningstid: 1 timme (kan anpassas)

Språk: Svenska, engelska, tyska eller finska.

Våra instruktörer

Våra föreläsare

Johan Enér

Certifierad CRM-tränare, föreläsare och ambulansflygpilot

Johan Enér är en av Sveriges främsta utbildare i den kommunikationsmodell (CRM) som utvecklats av NASA och föreskrivs av luftfartsmyndigheter för att eliminera felhandlingar och felbeslut (CRM), och är själv verksam pilot med erfarenhet från linjetrafik, privatjet och ambulansflyg. Genom åren har han utbildat och föreläst för allt från flygplansbesättningar till sjukvårdspersonal och ledningsgrupper.

Telefon 070-549 40 23
Mer info

Christer Harju

Certifierad CRM-tränare, föreläsare och tidigare pilot och flyglärare

Christer Harju har lång erfarenhet som pilot, bland annat på Ryanair, och upptäckte tidigt glädjen i att också utbilda andra. Christer är certifierad utbildare i den kommunikationsmodell (CRM) som utvecklats av NASA och föreskrivs av luftfartsmyndigheter för att eliminera felhandlingar och felbeslut (CRM). Sedan 2022 är han instruktör, lärare och föreläsare på heltid, med den mänskliga faktorn som specialitet.

Mer info

Marcus Pihlflykt

Certifierad CRM-tränare, erfaren ledare, flyginstruktör och tidigare bolagspilot

Marcus Pihlflykt är en av Sveriges mest erfarna flyginstruktörer och brinner särskilt för det goda ledarskapet och att bygga säkra och effektiva företagskulturer. Marcus har själv arbetat i många ledarroller och är en mycket uppskattad utbildare och föreläsare. Han är certifierad utbildare i CRM som är den kommunikationsmodell som utvecklats av NASA och som föreskrivs av luftfartsmyndigheter runt om i världen för att eliminera felhandlingar och felbeslut (CRM).

Mer info
5 tecken på god samarbetsförmåga

Boka ett telefon- eller videomöte innan du bokar en utbildning, eller skicka din förfrågan direkt till booking@collaborate.se.

Kontakta / boka här

Det tycker våra kunder

Mycket förtroendeingivande – förmedlar ett komplext budskap på ett entusiastiskt och lättsmält sätt. Flexibel och tillmötesgående – högsta betyg både från beställare och gruppdeltagare.
Fredrik Leek
Områdeschef Ambulanssjukvården Västmanland
Tack Johan för föreläsningen du gav oss inom den offentliga primärvården! CRM är applicerbart för alla som arbetar i team där säkerheten står i fokus.
Maria Frisk Tiston
Verksamhetschef Region Västmanland

Andra utbildningar

Andra föreläsningar