Föreläsning, ca 60 minuter

Jag dör hellre än skapar dålig stämning

- En föreläsning om vår rädsla för socialt obehag och vägen till bättre kommunikation

Människans vilja att passa in i gruppen vi tillhör är väldigt stark och vi vill gärna undvika socialt obehag. Därför drar vi oss för att skapa dålig stämning på jobbet genom att påtala risker och uppenbara fel – till och med om det kan leda till vår och andras död.

Johan Enér är en av Sveriges främsta utbildare i den kommunikationsmodell som NASA utvecklat och som nu föreskrivs av luftfartsmyndigheter världen över för att eliminera felhandlingar och felbeslut. Han är själv verksam pilot och har genom åren utbildat allt från flygplansbesättningar till sjukvårdspersonal och ledningsgrupper i samma arbetssätt.

Under den här föreläsningen bjuds på både skratt och aha-upplevelser när vi får lära oss varför det är så svårt att ”säga till”. Självklart får vi också med oss praktiska knep och tips som gör obehaget mindre och kommunikationen i gruppen tydligare, så att vi kan undvika kostsamma eller ödesdigra misstag i vår egen verksamhet.

Föreläsningstid: 1 timme (kan anpassas)

Språk: Svenska, engelska, tyska eller finska.

Våra instruktörer

Våra föreläsare

Johan Enér

Certifierad CRM-tränare, föreläsare och ambulansflygpilot

Johan Enér är en av Sveriges främsta utbildare i den kommunikationsmodell (CRM) som utvecklats av NASA och föreskrivs av luftfartsmyndigheter för att eliminera felhandlingar och felbeslut (CRM), och är själv verksam pilot med erfarenhet från linjetrafik, privatjet och ambulansflyg. Genom åren har han utbildat och föreläst för allt från flygplansbesättningar till sjukvårdspersonal och ledningsgrupper.

Telefon 070-549 40 23
Mer info

Christer Harju

Certifierad CRM-tränare, föreläsare och tidigare pilot och flyglärare

Christer Harju har lång erfarenhet som pilot, bland annat på Ryanair, och upptäckte tidigt glädjen i att också utbilda andra. Christer är certifierad utbildare i den kommunikationsmodell (CRM) som utvecklats av NASA och föreskrivs av luftfartsmyndigheter för att eliminera felhandlingar och felbeslut (CRM). Sedan 2022 är han instruktör, lärare och föreläsare på heltid, med den mänskliga faktorn som specialitet.

Mer info

Marcus Pihlflykt

Certifierad CRM-tränare, erfaren ledare, flyginstruktör och tidigare bolagspilot

Marcus Pihlflykt är en av Sveriges mest erfarna flyginstruktörer och brinner särskilt för det goda ledarskapet och att bygga säkra och effektiva företagskulturer. Marcus har själv arbetat i många ledarroller och är en mycket uppskattad utbildare och föreläsare. Han är certifierad utbildare i CRM som är den kommunikationsmodell som utvecklats av NASA och som föreskrivs av luftfartsmyndigheter runt om i världen för att eliminera felhandlingar och felbeslut (CRM).

Mer info
Jag dör hellre än skapar dålig stämning

Boka ett telefon- eller videomöte innan du bokar en utbildning, eller skicka din förfrågan direkt till booking@collaborate.se.

Kontakta / boka här

Det tycker våra kunder

Mycket förtroendeingivande – förmedlar ett komplext budskap på ett entusiastiskt och lättsmält sätt. Flexibel och tillmötesgående – högsta betyg både från beställare och gruppdeltagare.
Fredrik Leek
Områdeschef Ambulanssjukvården Västmanland
Tack Johan för föreläsningen du gav oss inom den offentliga primärvården! CRM är applicerbart för alla som arbetar i team där säkerheten står i fokus.
Maria Frisk Tiston
Verksamhetschef Region Västmanland

Andra utbildningar

Andra föreläsningar